Studium bez školného a se stipendiem. IB Mezinárodní maturita u nás zdarma! Každý nově nastupující student na gymnázium nebo IB obdrží iPad!

Lékařské a přírodovědné gymnázium PRIGO v Ostravě poskytuje bezplatné vzdělání a s možností získání stipendia. Zaměřuje se na studium v 8letém a 4letém oboru v profilaci orientované na zájemce o studium lékařských, farmaceutických a veterinárních oborů nebo přírodovědných a technických oborů. Zájemcům mimo jiné nabídne složení mezinárodní maturity (IB) a rozšířenou výuku cizích jazyků a výuku některých předmětů v cizím jazyce. Blíže o IB Diploma Programme zde.
PRIGO spolupracuje s několika desítkami zahraničních škol. Blíže o mezinárodní spolupráci se dozvíte zde.

Strategická rada PRIGO potvrdila program sociálních stipendií pro talentované studenty a také program prospěchových a vědeckých stipendií pro všechny studenty gymnázií a středních škol ze skupiny PRIGO. Bližší informace jsou k dispozici na studijním oddělení.

Každý student, který nastoupí ke studiu od školního roku 2024/2025 na gymnázium nebo se bude účastnit programu mezinárodní maturity (IB Diploma Programme) od nás obdrží iPad. Veškeré zařízení bude vždy nové, bude ho možné využít pro školní, mimoškolní i osobní potřeby a po úspěšném ukončení studia bude přenecháno do osobního vlastnictví žáka za symbolickou nebo zůstatkovou cenu. S iPadem pro každého souvisí také implementace nového systému výuky jednotlivých předmětů a využívání informačních a komunikačních technologií.

Za úspěšnou reprezentaci našeho gymnázia nebo v případě složení maturitní zkoušky s vyznamenáním jsou také udělována zajímavá stipendia.

Poslechněte si podcast o IBDP programu a mezinárodní maturitě u nás

PRIGO – Střední školy – V televizi

Virtuální prohlídka školy

Prohlédněte si gymnázium očima našich studentů

Chytrá škola změní svět vzdělávání – Deník PRÁVO

Mezinárodní maturita je celosvětově uznávaná – Deník PRÁVO